Training Oversteken met Luc

Krachtige keuzes (leren) maken in één week

Bekijk een video-interview over deze training.

Ervaar je als professional regelmatig veel druk en stress? Heb je af en toe het gevoel dat je geleefd wordt? Mis je soms richting in het leven? Dan is de training ‘Oversteken met Luc’ op een idyllische plek in Zuid-Frankrijk een verademing voor je. Domaine La Martinette is een geheime parel, gelegen tussen Bordeaux en St. Emilion. Eenmaal door de poort van dit luxe domaine kom je in een oase van rust. Luc van Hecke geeft hier een exclusief programma van een week voor iedereen die wil leren krachtige keuzes te maken in privé en werk.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die kritisch naar zichzelf wil kijken, 20 minuten per dag wil oefenen en die zich herkent in één of meer van onderstaande items:

 • een groot verantwoordelijkheidsbesef hebben en soms onvoldoende afstand kunnen nemen van het werk
 • zaken die niet lekker lopen je persoonlijk aantrekken
 • na een (zware) werkdag onvoldoende kunnen ontspannen
 • wel weten wat verstandig is, maar het lukt niet om het ook te doen
 • het werk wat meer willen relativeren en loslaten
 • altijd maar doorgaan zonder rust te nemen.

Als je eerder een mindfulnesstraining hebt gevolgd en het is weggezakt of je mist de discipline voor ‘onderhoud’, dan helpt deze week je met een nieuwe ‘injectie’.

Wat levert de training je op?

 • Je krijgt meer plezier in je werk en je leven.
 • Je ervaart minder moeheid en meer mentale veerkracht en gezondheid.
 • Je geeft een bewustere respons op stresssignalen en stressvolle situaties.
 • Je voelt meer vrijheid van handelen, het verruimt je keuzemogelijkheden.
 • Je ervaart meer innerlijke rust en welbevinden.
 • Je herkent eerder ineffectieve gewoontepatronen en je bent in staat deze om te buigen naar effectief gedrag.
 • In lastige situaties reageer je meer vanuit bewustzijn dan vanuit een automatische reactie.
 • Je gaat effectiever om met emoties als angst, kwaadheid en frustratie.

Wat zijn de kosten?

De prijs van deze intensieve en effectieve week is 1890 euro per persoon. Dit is inclusief alle trainingen, 1 individuele coachingssessie, logies, alle maaltijden, transferkosten in Frankrijk en btw. Exclusief autokosten, vlieg- of treinticket naar Bordeaux.

Programma

Het programma van de training omvat drie onderdelen: een kick-off in Nederland, een week in Frankrijk en een terugkombijeenkomst in Nederland.

Kick off in Nederland

Het traject start met een schriftelijke intake en een groepsintake in Nederland. De groep van maximaal 10 personen komt bij elkaar in Arnhem voor een 2,5 uur durende startsessie. We maken kennis met elkaar, wisselen leerdoelen en informatie uit. We werken met het buddy-systeem. Hierbij kiest iedereen een buddy, een soort trainingsmaatje. Met je buddy deel je je vooruitgang tijdens de week.  Een doel van de buddy is ook om na de trainingsweek te helpen het geleerde vast te houden. Verder worden praktische zaken besproken (dieetwensen, kamerindeling) en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. 

De trainingsweek op Domaine La Martinette

Je vertrekt op zondagmiddagmiddag om ca. 15.00 uur van Schiphol naar Bordeaux. Je wordt opgehaald door Marcel (gastheer) en Luc (coach). De rit naar La Martinette duurt ongeveer 45 minuten en we worden ontvangen met welkomstdrankje door Arianne (onze gastvrouw). Voor het eten is er een kleine rondleiding en doen we een startoefening in de trainingsruimte. 

De trainingen vinden elke ochtend van 9.00-12.30 uur plaats. Vanaf 8.00 uur is er ontbijt, om 13.00 lunchen we en de middagen zijn vrij in te vullen en om je opdrachten te doen. Elke middag biedt Luc aan twee personen de mogelijkheid van een persoonlijk coachingsgesprek. Aan het eind van elke ochtend maak je een opdracht voor jezelf om in de middag te oefenen met mindfulness. De afwisseling van de invulling van de middagen helpt je daarbij en natuurlijk ook de inzet van je buddy.  

In principe zijn er voor de middag verschillende mogelijkheden. Voor de liefhebbers bieden we een middag pilates aan in de tuin met een Engels sprekende docente. Er is een bezoek aan een wijnchateau, Le Vieux Chevrol, waar eigenaar Jean Pierre zijn eigentijdse visie op wijnmaken enthousiast en vakkundig uitlegt. Natuurlijk gaan we hier mindfull proeven! Eén van de middagen gaan we heerlijk lunchen in L’Atelier de Candale. Een prachtplek tussen de wijnranken bij Saint Emilion. Verder staan er bezoeken aan Saint Emilion en Bordeaux gepland. Of kun je gewoon lekker bij het zwembad verblijven.

Kick out in Nederland 

Weer terug in Holland komt het aan op discipline om je oefeningen vast te houden. Je buddy helpt daarbij en na ongeveer 4-6 weken hebben we een terugkombijeenkomst in Arnhem ter afsluiting. Daarna kom je nog als intervisiegroep bij elkaar om het geleerde te borgen.

Het programma van dag tot dag lees je hier:

Inschrijving en informatie?

Inschrijving voor de trainingen is mogelijk tot 4 weken voor de startdatum door een mail te sturen naar Luc van Hecke. Voor meer informatie kun je bellen met Luc via 0617385613. De training gaat door bij minimaal zes deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is tien.

Deelnemersvoorwaarden

De deelnemersvoorwaarden lees je hier.